Vad är väll en resa till Danmark.

Kom ihåg!
Bild och form träffas 8.00 vid rockstugan imorgon!
För vi ska åka till Louisiana i Danmark! Woho!
Vi blir borta hela dagen till ca 18.00

Någon mer än jag som ser fram emot det??

Paus i plugget

Beskriv en hormon.














-En slampig mormon, lol

Instuderingsfrågor

Mia var snäll och skrev frågorna till mig, då jag glömt min bok i hennes skåp <3
Någon annan kanske har glömt, så här är frågorna till nkn

G: vilka är de tre utsöndringsaorganen och vad utsöndras genom dem. förstå varför vi har ett skelett och vad det är uppbyggt av samt hur olika leder ser ut och fungerar. vilka är viljestyrda respekticve icke viljestyrda muskler, vad är skillnaden mellan röda och vita muskelfibrer. vilka delar består nervsystemet av. vilka funktioner styrs ifrån lillhjärnan, stor hjärnan, hjärnstammen. hur bakterier är uupbyggda och hur de lever(parasiter, symbios mm.) Hur virus är uppbyggda och hur de lever o sprider sig. Vad gör ett hormon?
VG: Hur fungerar de olika utsöndringsorganen. hur kan man se skillnad på ett manligt respektive kvinnligt skelett. redogör för någon skelettsjukdom. Berätta vad som händer när du kramar om en kaffemugg. Varför bildas det mjölksyra i musklerna. varför drar vi tillbaka hander när vi bränner oss innan vi känner något. Vad menas med det autonoma nervsystemet och det sypmatiska nervsystemet. Hur kan bakterierna överlema extrema förhållanden, hur penicillinet fungerar. Vilka botemedel finns, ex olika virustyper AIDS, ebola mm. Hur de fungerar. exempel på olika hormoner och hur de fungerar.
MVG: Beskriv detaljerat hur de tre utsöndringsorganen fungerar. Hur kan skelettskörhet a samband med vad vi äter. Ge tre olika exempel på glatt muskulatur och hur dessa muskler arbetar. hur fungerar en nervsignal och vad menas med olika signalämnen. vilka problem uppstär pga resistenta bakterier. på vilket sätt kan nya virus bli ett bekymmer i samhället. på vilket sätt kan en för hög koncentration adrenalin skapa problem.

HALLÅ ALLIHOPA

Goda nyheter!
ALLA I MUSIK-DANS-TEATER ni har inga lektioner imorgon. FILOSOFIN OCH KLASSRÅDET ÄR INSTÄLLT!!! (och dansen)

Vi andra i BILD-OCH-FORM har en härlig morgon tillsammans med ramning och annat kul. Sedan slutar vi innan lunch. HÄRLIGT VA.



ÄLSKA tid att PLUGGA nk.
bajsvbajksdbhjasdkfbvhjsakbsajldsbahlj
ÄLSKAR MARCUS NEEEEEE

facebook gruppen

nu finns det även en liten överraskning ;)  ett videoklipp på sofia :D

ajdiåa

Nu funkar facebookgruppen... JOINA!!

Ett förslag!

Hej underbara klass! Tänkte bara att eftersom vi snart skall skiljas från varandra så tycker jag att vi borde göra något mer kul än att bara äta middag ihop, om ni vill så kan jag nog fixa så vi kan åka till min farmor och farfars sommarstuga i Vrå under två dagar som ligger i småland, lite efter simlångsdalen och är och kommer alltid vara det legendariska fest stället! Det ligger mitt i skogen, så om vi åker dit så får vi umgås regält eftersom inga kan åka ifrån varandra...om man inte går vilse då...eller drunknar i sjön.... Det är litet och mysigt, man kan ro, bada, grilla, fiska och chilla och festa såklart :D Jag har haft fester där förr med typ 24 pers som sov över och det har funkat hur bra som helst, dock trångt men det lider väl ingen av ;) man kan ju alltid ta med tält också eller vara uppe hela natten!  Kanske kunde vi göra det under några av dagarna de två sista veckorona, då har vi ändå inga lektioner typ ju...kan åka efter skolan en dag och ta ledigt en dag kanske. Aja, det är bara ett förslag som sagt men nappar ni på det kan jag fråga farmor och farfar, annars får vi klara oss med middagen. /JB

FACEOOOOOBOOOOOOBKOBOKAIOWuipd7paf0

Okej, åter till facebook-gruppen. Folk har haft problem o  joina den... nu har jag ändrat lite inställningar... Kan folk vara snälla o testa o gå med i den igen? den heter SP06k
DO IT NOW!

temadag

Alla som inte dyker upp på temadagen imorgon är våldtäksmän!! dam dam dam

(alltså, jag ligger också hemma och pillar naveln, det kändes mer kreativt en dag som denna)


Styrketräning



Från dansen i tisdags, då jag tyvär inte kunde medverka på styrketräningen (A) Ni va duktiga i alla fall <3

Snart

Applause to Moi! Jag kom in på bloggen!


Idag har jag äntligen köpt studentklänning och kan nu bocka av ÄVEN det som måste göras innan studenten. Har alla balsaker nu. Simon ska bara få tag i ett fordon sen är det all set. Jag har även studentskor och har nu gjort en lista på släktingar som kommer. Jag har räknat...vi blir 59 stycken. Och nu snackar vi min släkt. Ska bara rita personliga, handgjorda inbjudningar, fixa trubadur, buffé, tält o.s.v. till mottagningen. Samt att jag måste prata med mamma om det där förstorade fotot..jag har en hemsk misstanke om att hon ska ta det på mig i arabiska finkläder med huvudduk och allt.

Är det något jag missat? är det någon mer än jag som klämmer in engelska läxor och nk labbar med studentbestyr?? Precis som Pa borde vi fått schemlagda timmar för allt jobbet.

Har pirr i magen och vill sluta nu! Håller med filippa att vi måste använda bloggen för att följa upp allas liv även efteråt!

Till alla mina diamanter
Emily


Coola saker

Ja, det är väl ingen annan än Filippa som är iväg. Varför åka iväg när ALLT händer i Här, i Lilla coola Halmstad! Så jag tänkte att jag kunde berätta lite vilka event som är hetast just denna veckan :)

I tisdags hade vi klassråd och kom egentligen inte fram till något mer än att vi har temadag på tisdag (21/4)... Att Evelina har fixat släp till studenten och att Emily ska ringa Punch i veckan. 

Efter klassrådet hade vi en givande filosofilektion där vi räknade ut att vi inte har många lektioner kvar samt att vi kommer att ha en examination tisdagen den 26/5 v. 22 på sidorna 144-181 (ej 174-175). Samma dag ska även en reflektion in. 

I onsdags betalade vi balen. (Och Jakob hotar fortfarande Jessica att han ska gå i  badshorts.)

Idag hade vi naturkunskap. Vi tog ut våra bakterieodlingar. Mycket trevligt med tanke på hur gott de luktade och hur fresh det var att se dem i mikroskåp. Under lektionen lyckades Jessica övertala Markus att vi behövde skjuta fram provet en vecka, men vi ska prata mer om det i morgon. Antagligen får vi det, för Jessica sa något i stil med "Jag har matteprov samma vecka och jag kommer dö."

Därefter hade vi den sista debatten i Svenskan. Simon, Maja och Suzie vann när de övertalade oss .. att livet faktiskt Börjar efter 25. (anledningen att de vann hängde mycket på att simon demonstrerade hur det var att komma hem till ett barn efter en jobbig arbetsdag, lyfta upp det, och typ dregga mysigt över det.)

Vi bestämde även att vi ska "jobba fritt" med våra analyser på svenskalektionerna nästa vecka. 

Efter typ 5612282 timmar, lite glass på torget, shopping efter simons bal-kosytm och även ett tappert försök att få Jakob att prova en kostym han med... återvände vi till återigen skolan för att ha kulturhistoria.
På kulturhistorian pratade vi om coola byggnader från antiken till nu. Och vi ska till i morgon ha valt en byggnad eller något annat finurligt som vi vill redovisa på valfritt sätt (om jag fattade det rätt ). 

Det var nog allt. Checka så duktig jag e. Puss på er. 
/ JOS

HEJ HOPP!

Hejsan svejsan!
Jag sitter i en reception i Idre och snor åt mig internet tid för 50 spänn per dygn. Har åkt skidor tre dagar nu och fler väntar. Är queen of the hills!!  Bara så ni vet.
Någon annan som är i fjällen? Eller kanske solsemester? Nej JUST DET ni är ju i skolan..
Händer det något kul. Missar jag mycket?

Jag tycker förresten det var en superbra idé att behålla bloggen sedan så att man kan skriva några rader om vad man hittar på.
Typ Hej jag kom in på den utbildningen jag ville eller Hej, här ser ni en bild på mig som au pair i något-varmt-land.
Det vore himla trevlans!!!

I alla fall. Vi ses på måndag igen. Puss och kram från Filippa!

Studenttävling

 

SP06k e ju jävla bra!
Jag skapade ett konto på ..eh youtube! Så folk kan ju liksom lägga upp lite videoklipp och sånt om man vill,. höhö. Jag har redan lagt till 3 stycken. Ni borde checka in dom. (sök SP06k, så kommer de upp)
Om man då vill logga in så är vårt användarnamn :SP06k (inte så klurigt) och vi har samma lösenord som till bloggen.

Puss på er, glad påsk!

Det är lov, njut av solen!

Vilken härlig vecka vi har haft! Om man bortser från plugg, vilket jag antar att ni ändå gör lite nu när vi ändå har LOV! Tiden går snabbt. Vad ska alla hitta på? Själv ska jag ta det otroligt lugnt.. ja, läsa strindberg kanske inte är "wild and crazy" precis.

För övrigt hade jag det väldigt trevligt med ena halvan av klassen hos Calle igår. Fina tal, som givetvis fick mig att lipa, (känslig som man är). Louise sa i sitt tal att vi ska fortsätta den här bloggen efter vi slutat också.. För att berätta om vad som händer i våra liv osv. Tycker att det var en jätte bra idé, Eller hur?!

Jag slänger upp lite bilder från Studio 54 här med.
Fast... de bästa bilderna ligger Rickard och gnager på. LÄGG UPP DEM! tsss.

Ha ett underbart påsklov, njut av solen! FRID! / Josefine ♥



RSS 2.0